Pin It

Παραλίμνι, 17 Νοεμβρίου 2015

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι μαγικά …… !!!

Όχι πως άλλες χρονιές δεν ήταν … Όχι ότι πέρυσι δεν ήταν περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές … Αλλά φέτος, θα ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία!

Φέτος η Παραμυθούπολη που σχεδιάζουμε για το Δήμο μας, θα είναι καταφανώς μεγαλύτερη εξ επόψεως μεγέθους και προϋπολογισμού (σε επίπεδα «οικονομικής υπέρβασης» θα λέγαμε), πιο βελτιωμένη, αρτιότερη και εμπλουτισμένη με νέα σημεία, νέα χαρακτηριστικά, νέα παιχνίδια…. Και πού ξέρετε; Ίσως χιονίσει πάλι! Ίσως φέτος έχουμε και μια άλλη, πολύ «δυνατή» έκπληξη, που δεν σας τη λέμε ακόμα …..

Το Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Παραλιμνίου σε συνεργασία με το Δήμο Παραλιμνίου και με υποστηρικτή το «PARKO PALIATSO LUNA PARK» το οποίο φέτος θα διαθέσει αρκετά από τα παιχνίδια του έτσι ώστε να στηθεί το καλύτερο «CHRISTMAS WONDER» που είδαμε ποτέ εδώ στο Παραλίμνι, υπόσχονται ότι, από τις 5/12/2015 μέχρι και τις 7/01/2016, θα «ντύσουν» τις μέρες μας και τη διάθεση μας «χριστουγεννιάτικα», και επιφυλάσσουν όμορφες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Ενημερωτικά, η έναρξη της φετινής Παραμυθούπολης «Christmas Wonder» θα σημάνει και πάλι όπως και πέρυσι με τη φωταγώγηση του μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου και του ευρύτερου διάκοσμου της Κεντρικής Πλατείας στο κέντρο του Δήμου στις 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 6:00 μ.μ.. Θα τοποθετηθούν στο χώρο στάθμευσης του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου. Η φαντασμαγορική Παραμυθούπολη που θα σχεδιαστεί και θα φιλοξενεί πληθώρα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και δράσεων, θα πλαισιώνεται μεταξύ και άλλων από Καρουζέλ, διάφορα άλλα παιχνίδια, Εργαστήρι Σοκολάτας, ξύλινα σπιτάκια και άλλα περίπτερα, τα οποία θα προσφέρουν διάφορες λιχουδιές και εδέσματα που τραβά η ψυχή όλων μας χριστουγεννιάτικα, από ζεστή σοκολάτα και ζεστό κρασί μέχρι κρέπες, λοκμάδες και αλμυρά εδέσματα, και τα οποία θα λειτουργούν επί καθημερινής βάσεως.

 

Με το παρόν δελτίο τύπου, το Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Παραλιμνίου και ο Δήμος Παραλιμνίου απευθύνουν πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος για ενοικίαση των ξύλινων σπιτιών, των περιπτέρων και των πάγκων που θα είναι τοποθετημένα στο χώρο του CHRISTMAS WONDER, ως επίσης και για το Εργαστήρι Σοκολάτας που σκοπεύουμε να εγκατασταθεί για πρώτη φορά φέτος και που είναι κάτι που είμαστε σίγουροι ότι θ’ αρέσει στον κόσμο. Την ίδια πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνουμε από τώρα και για όσους θα ήθελαν να πλαισιώσουν το πρόγραμμα του CHRISTMAS WONDER με τη δική τους συμμετοχή και ή τη διοργάνωση της δικής τους εκδήλωσης.

 

Αναλυτικότερα:

Ενοικίαση ξύλινων σπιτιών, περιπτέρων και πάγκων:

Τα ξύλινα σπιτάκια θα παραχωρηθούν προς ενοικίαση από τις 5/12/2015 μέχρι και τις 7/1/2016 στην τιμή των €200. Για όσους ενδιαφερόμενους ισχύει άδεια πλανοδιοπώλησης από το Δήμο Παραλιμνίου, το τίμημα ενοικίασης των ξύλινων σπιτιών θα προσφέρεται μειωμένο, στο ποσό των €100. Τα ξύλινα σπιτάκια θα παραχωρούνται από το Δήμο και θα είναι διακοσμημένα και φωταγωγημένα, με το ρεύμα να παραχωρείται επίσης από το Δήμο. Ως είδος προς πώληση για όσους θα επιλέξουν να ενοικιάσουν ξύλινα σπιτάκια, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι κάστανα, ζεστά ροφήματα (π.χ. ζεστή σοκολάτα, τσάι, σούπα) μπισκότα-σοκολατάκια-κέικ, κρέπες-βαφλάκια, pop-corn με μαλλί της γριάς, παιχνίδια-μπαλόνια, χριστουγεννιάτικες κατασκευές-στολίδια, αρωματικά κεριά, αλκοολούχα ποτά και όσα άλλα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος του ευρύτερου αυτού concept.

Τα περίπτερα επίσης θα παραχωρηθούν προς ενοικίαση από τις 5/12/2015 μέχρι και τις 7/1/2016 για πώληση φαγητού (συμπεριλαμβανομένου των hot-dog, hamburgers, πίττες, λοκμάδες και άλλα). Η λειτουργία των περιπτέρων λογικά θα προϋποθέτει τη χρήση ψυγείου, φούρνου, γκαζιού, κ.λ.π., γι’ αυτό και το ενδιαφέρον πρέπει να υποβληθεί το γρηγορότερο δυνατόν, εφόσον θα σχεδιαστούν ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα για σκοπούς λειτουργικότητας και ασφάλειας. Το ενοίκιο για τα εν λόγω περίπτερα ανέρχεται στα €300 και για όσους ενδιαφερόμενους ισχύει άδεια πλανοδιοπώλησης από το Δήμο Παραλιμνίου, το τίμημα ενοικίασης των περιπτέρων θα προσφέρεται μειωμένο, στο ποσό των €200. Παρακαλούμε όπως κατά την υποβολή ενδιαφέροντος αναφέρετε τις εκτιμώμενες διαστάσεις που χρειάζεστε για το περίπτερο σας, τυχόν ανάγκη για ύπαρξη αποθηκευτικών χώρων, ηλεκτρικών πριζών και ο,τιδήποτε άλλα τα οποία κρίνονται απαραίτητα και/ή τυχόν θα χρειαστείτε για τη λειτουργία του περιπτέρου σας, έτσι ώστε να γίνει προσπάθεια να προνοηθούν κάποια ή/και όλα κατά την κατασκευή των σχετικών περιπτέρων. Ο Δήμος Παραλιμνίου θα παρέχει το ρεύμα, τη διακόσμηση και τα γραφικά για τα διατιθέμενα περίπτερα.

Τόσο τα ξύλινα σπιτάκια που στο σύνολο τους διατίθενται έξι (6), όσο και τα περίπτερα τα οποία θα κατασκευαστούν και θα ενοικιαστούν από το Δήμο αναλόγως του ενδιαφέροντος που θα προκύψει από τους ενδιαφερόμενους στις πιο πάνω τιμές, θα ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργούν υποχρεωτικά από τις 5/12/2015-07/01/2016, καθημερινές από τις 4:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ., ενώ τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες από τις 4:00 μ.μ. – 11:00 μ.μ.. Όσοι επιθυμούν να λειτουργούν περισσότερες ώρες από τις προκαθορισμένες μπορούν να το κάνουν ελεύθερα. Οι ενδιαφερόμενοι θα υπογράφουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην οποία θα προνοείται ότι η λειτουργία των ξύλινων σπιτιών και των περιπτέρων είναι υποχρεωτική σε καθημερινή βάση, ως το ως άνω καθορισμένο ωράριο. Σε περίπτωση όπου ο ενδιαφερόμενος δεν λειτουργήσει το ενοικιαζόμενο υποστατικό έστω και για μια μέρα, θα του επιβάλλεται πρόστιμο, που δεν θα υπερβαίνει τα €50 για κάθε μέρα που δεν θα λειτουργεί το σπιτάκι ή το περίπτερο του.

Οι 10 ξύλινοι πάγκοι που θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά Ιδρύματα, Μ.Κ.Ο. και Συνδέσμους Γονέων θα ενοικιάζονται στην τιμή των €50, για όσο καιρό ζητηθεί και κριθεί απαραίτητο και/ή εφικτό από τους ενδιαφερόμενους.

Εργαστήρι Σοκολάτας:

Όσοι ζαχαροπλάστες ενδιαφέρονται, μπορούν να αναλάβουν το εργαστήρι σοκολάτας που θα λειτουργήσει φέτος στο Christmas Wonder για πρώτη φορά. Το Εργαστήρι, θα λειτουργεί καθημερινά ως το καθορισμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για τα ξύλινα σπιτάκια και τα περίπτερα και το οποίο αναφέρεται πιο πάνω. Βεβαίως, ο ενδιαφερόμενος θα έχει το δικαίωμα να το λειτουργεί περισσότερες ώρες, αν το επιθυμεί. Τονίζεται ότι θα επιτρέπεται στον ενδιαφερόμενο η πώληση προϊόντων συναφών με το συγκεκριμένο χαρακτήρα του Εργαστηρίου. Περαιτέρω, αυτός που θα το ενοικιάσει θα πρέπει να λειτουργήσει πέντε (5) τουλάχιστον βιωματικά εργαστήρια παρασκευής ζαχαρωτών και γλυκών για μικρούς και μεγάλους από τις 3:00 μ.μ. μέχρι τις 6:00 μ.μ.. Παράλληλα, σε περίπτωση που το επιθυμεί, θα έχει το δικαίωμα να θέσει ως τιμή εισόδου, προς το σκοπό να είναι δυνατός ο έλεγοχς της προσέλευσης των παιδιών την ώρα που θα λειτουργεί το εργαστήρι, το συμβολικό ποσό του €1. Το Εργαστήρι θα είναι μεγέθους 25 τ.μ. και θα είναι διαμορφωμένο με πάγκους γύρω-γύρω, με μια μικρή πόρτα ως είσοδο για να μπαίνουν μέσα οι συμμετέχοντες την ώρα του Εργαστηρίου. Μέσα θα έχει τραπεζάκια – πάγκους για τη λειτουργία των εργαστηρίων. Το ποσό ενοικίασης θα είναι €300 και ο ζαχαροπλάστης που θα αναλάβει τη λειτουργία του θα είναι ο ίδιος αποκλειστικά υπεύθυνος για τη διακόσμηση του. Ο Δήμος Παραλιμνίου θα επιμεληθεί το φωτισμό με λαμπάκια γύρω-γύρω, τη χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος, ως επίσης και πλαστικών καρεκλών και πάγκων, σε περίπτωση που χρειαστούν.

Εκδηλώσεις:

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του CRISTMAS WONDER, παρακαλώ όπως δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας μαζί με τη συγκεκριμένη πρόταση σας για συμμετοχή, η οποία μπορεί να συνίσταται σε χορό, δημιουργικές δραστηριότητες, τραγούδι, θέατρο και ό,τι άλλο πιστεύετε πως μπορεί να πλαισιώσει την όλη ατμόσφαιρα και την όλη ιδέα μιας Παραμυθούπολης.

  • Εάν λοιπόν ενδιαφέρεστε να συμβάλετε και εσείς στη μεγάλη αυτή γιορτή των Χριστουγέννων δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας άμεσα:
  1.  αναφορικά με τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων του CHRISTMAS WONDER, στα τηλέφωνα 23819212 /23819303 / 99473675 και στο email miria_k@yahoo.com.
  2. αναφορικά με τη υποβολή ενδιαφέροντος για ενοικίαση ξύλινων σπιτιών, περιπτέρων, πάγκων και Εργαστηρίου Σοκολάτας, στο τηλέφωνο 99 450946 και στο email evaminti@gmail.com.
  • Τελευταία ημέρα υποβολής ενδιαφέροντος η ερχόμενη Δευτέρα 23/11/2015, ώρα 11:00 π.μ..
  • Προς άρση οιασδήποτε παρεξήγησης, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας (ήτοι το σύστημα «first come first served») στην υποβολή ενδιαφέροντος για ενοικίαση των ξύλινων σπιτιών, των περιπτέρων, των πάγκων και του Εργαστηρίου Σοκολάτας.

 

Η παραλιμνίτικη Παραμυθούπολη φέτος, σας υποσχόμαστε ότι δεν θα ‘χει σε τίποτε να ζηλέψει αυτήν των άλλων πόλεων της Κύπρου.

Γραφείο Τύπου
Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Παραλιμνίου