Pin It

Δημόσιες Ομάδες

 • Uncategorised
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  10
 • Δήμος Παραλιμνίου
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  23
 • Για Επισκέπτες
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  5
  • Εξερευνήστε την πόλη
   Καταμέτρηση Άρθρων:
   0
   • Παραλίες

    Beaches Protaras

    Ο Πρωταράς, η τουριστική περιοχή του Παραλιμνίου, εκτείνεται κατά μήκος της ανατολικής ακτής του Παραλιμνίου και απλώνεται 10χλμ από την περιοχή «Κάππαρης» μέχρι την περιοχή «Κόννος». Υπέροχες παραλίες, με κρυστάλλινα νερά, βρίσκονται κατά μήκος αυτής της δαντελωτής ακτής οι οποίες έχουν αξιολογηθεί με άριστα για την  ποιότητα των υδάτων τους, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για τα ύδατα κολύμβησης που εκδίδεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος. http://www.eea.europa.eu/publications/european-bathing-water-quality-in-2013/. Οι περισσότερες από αυτές τις παραλίες, είναι παράλληλα βραβευμένες με τη Γαλάζια Σημαία η οποία αποτελεί σύμβολο ποιότητας που απονέμεται με βάση αυστηρά κριτήρια.

     

    Καταμέτρηση Άρθρων:
    12
   • Αλιευτικά Καταφύγια

    Fishing Shelters

    Καταμέτρηση Άρθρων:
    2
   • Πεζόδρομοι

    Promenades

    Καταμέτρηση Άρθρων:
    2
  • Που να πάω
   Καταμέτρηση Άρθρων:
   3
  • Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ)

   Η διασφάλιση και η ικανοποίηση των δικαιωμάτων της ευάλωτης ομάδας των ατόμων με αναπηρίες βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες και η δημιουργία νέων προοπτικών για την κοινωνική ενσωμάτωση τους, μέσω του κατάλληλου σχεδιασμού, συντονισμού και υλοποίησης μεταρρυθμιστικών δράσεων. Το παράρτημα αυτό παρέχει πληροφορίες στους τομείς προσβασιμότητας στις παραλίες και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, παρέχοντας και γενική πληροφόρηση για τα άτομα με αναπηρίες.

   Καταμέτρηση Άρθρων:
   3
 • Υπηρεσίες Δήμου
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  4
  • Γραμματεία
   Καταμέτρηση Άρθρων:
   11
  • Οικονομική Υπηρεσία

   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΑΜΙΑΣ:

   ΕΛΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ-ΤΣΙΣΣΙΟΥ,

   ΤΗΛ. 23819307, ΦΑΞ. 23741175,

   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   Καταμέτρηση Άρθρων:
   8
  • Τεχνική Υπηρεσία

   ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ:

   ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ,

   Τηλ. 23819316,

   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    

   Γραφείο Δημοτικού Μηχανικού

   Έλενα Κολέτσιου, Τηλ. 23819343, Φαξ.23825023, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   Αρχείο Τεχνικών Υπηρεσιών

   Γιώργος Σάββας, Τηλ. 23819324, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   Ανδρέας Λοΐζου, Τηλ. 23819397, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   Τεχνικός Ηλεκτρολογίας

   Ανδρέας Αλαπαής, Τηλ. 99415858

   Επόπτης Υδατοπρομήθειας

   Μίμης Χ"Ζαχαρίας, Τηλ. 99658230

   Επόπτης Γενικών Εργατών

   Γιαννάκης Χ"Ζαχαρίας, Τηλ. 97640818

   Καταμέτρηση Άρθρων:
   12
  • Υγειονομική Υπηρεσία

   Η προστασία και η σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος συμβάλει σημαντικά στην ευόδωση  των προσπαθειών μας  για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής. Η σωστή περιβαλλοντική συμπεριφορά είναι υποχρέωση όλων  ανεξαιρέτως. Δήμου και Δημοτών. Μερικές απλές, καθημερινές κινήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα, αν διαχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα αποθέτουμε στους ειδικούς κάδους, βοηθάμε όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην εξοικονόμηση φυσικών και οικονομικών πόρων. Αν απορρίπτουμε τα μικροαντικείμενά μας στους κάδους και όχι κάτω στο δρόμο, η πόλη μας γίνεται αμέσως καθαρότερη και βελτιώνουμε την εικόνα της.

    

   ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

   Καταμέτρηση Άρθρων:
   9
  • Ανακοινώσεις Προσφορών

   Μαρία Σπανάχη

   Τηλ.: 23819301

   Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    

    

   eProcurement

    

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

   Καταμέτρηση Άρθρων:
   10
 • Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  2
 • Πολιτισμός
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  23
  • Πολιτισμός
   Καταμέτρηση Άρθρων:
   1
   • Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

    Ορισμένες περιοχές της Κύπρου είναι γνωστές για την αρχιτεκτονική τους κληρονομιά. Το Παραλίμνι, είναι γνωστό για μερικούς από τους καλύτερους χορευτές και λαϊκούς ποιητές της Κύπρου. Οι λαϊκοί αυτοί καλλιτέχνες έκαναν επίδειξη του ταλέντου και της τέχνης τους σε κάθε κοινωνική εκδήλωση και κυρίως στους γάμους, τα πανηγύρια, τις διάφορες θρησκευτικές και άλλες γιορτές και σε διαγωνισμούς. Ιδιαίτερη ήταν η επίδοση τους στα ερωτικά τραγούδια και τα τσιαττίσματα. Τα «ερωτικά τραγούδια» ή «τραγούδια της αγάπης» είναι δίστιχα ή τετράστιχα ποιήματα με ομοιοκαταληξία που έχουν θέμα τους την αγάπη, τον έρωτα, τη γυναίκα και τα βάσανα και τους πόθους των ερωτευμένων. Οι λαϊκοί ποιητές τα απάγγελλαν σε κάθε εκδήλωση και ο καθένας προσπαθούσε να πει το καλύτερο και το πιο πρωτότυπο τραγούδι, για να κερδίσει το βραβείο. Το «τσιάττισμα» είναι ένα άλλο είδος έντεχνου ποιητικού λόγου που καλλιεργήθηκε πολύ στο Παραλίμνι. Σε κάθε κοινωνική εκδήλωση ή γιορτή συνήθως υπήρχε και υπάρχει ακόμα ο διαγωνισμός του τσιαττίσματος. Δύο λαϊκοί ποιητές είναι αντιμέτωποι και ο καθένας «πολεμά» τον άλλο με δίστιχα τσιαττιστά τραγούδια που αυτοσχεδιάζει την ώρα εκείνη. Ο ένας προκαλεί, σατιρίζει ή κοροϊδεύει τον αντίπαλο του με τους με στίχους. Εκείνος αμέσως πρέπει να ταιριάσει δίστιχο για να απαντήσει, να αμυνθεί και να περάσει στην επίθεση. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να βγει νικητής, ή όσο καθορίζουν οι όροι της κριτικής επιτροπής. Τέτοιους διαγωνισμούς μπορεί να παρακολουθεί κανένας ακόμα και σήμερα, κυρίως σε κοινοτικές εκδηλώσεις και γιορτές. Οι «μονομάχοι» είναι συνήθως ηλικιωμένα άτομα, γιατί οι νεότεροι δυστυχώς δεν έχουν την ίδια ικανότητα και επίδοση το δύσκολο αυτό είδος της λαϊκής τέχνης.

    Συχνά – πυκνά τονίζεται η αναγκαιότητα του πολιτισμού στη ζωή μας και της διατήρησης της παράδοσης, των ηθών και εθίμων του τόπου μας, κάτι το οποίο διατηρείται μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται από τα ποικίλα πολιτιστικά τμήματα του Δήμου μας.

    Καταμέτρηση Άρθρων:
    8
   • Πολιτιστικά Τμήματα

    Πολιτιστικά Τμήματα

    Ο Δήμος Παραλιμνίου δίνει μεγάλη σημασία στην παράδοση και τον πολιτισμό. Μέσα απ’ αυτά αντανακλάται η πολιτιστική δράση (υλικά και πνευματικά έργα, δραστηριότητες και έθιμα) και η πνευματική καλλιέργεια (αξίες, παραδόσεις, παιδεία, μόρφωση, αισθητική, εκλέπτυνση συμπεριφοράς) που συνισταμένα διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής μας. Στο Δήμο Παραλιμνίου υπάγονται πέντε πολιτιστικά τμήματα σχετικά με τους τομείς της μουσικής και του χορού, στα οποία μπορούν να ενσωματωθούν άτομα από διάφορες ηλικιακές ομάδες. Για το λόγο αυτό ο Δήμος, δαπανά ένα πολύ μεγάλο κονδύλι του προϋπολογισμού του για τη διατήρηση και ενίσχυση των παρακάτω πολιτιστικών τμημάτων:

     

     

     

     
    Καταμέτρηση Άρθρων:
    6
   • Τοπωνύμια

    Toponymia

    Η μελέτη των τοπωνυμίων είναι έργο δύσκολο, γιατί από τη μια δεν υπάρχει αρκετή σχετική βιβλιογραφία και από την άλλη η προφορική παράδοση δεν είναι αρκετή για να φωτίσει όλες τις πλευρές της έρευνας. Η έρευνα και η καταγραφή των τοπωνυμίων Παραλιμνίου της κυρίας Δέσπως Φαρκωνή – Ευθυμίου που ακολουθεί αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για αποφυγή λαθών σχετικά με τις ονομασίες που δόθηκαν σε διάφορες περιοχές στο Παραλίμνι.

     

    Κάντε κλικ εδώ για να τα δείτε σε μορφή PDF

     

    Καταμέτρηση Άρθρων:
    9
   • Γκάλερυ Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
    Καταμέτρηση Άρθρων:
    7
  • Μουσεία

   Οι αρχαιολογικοί χώροι και οι τόποι ιστορικού ενδιαφέροντος αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής και πολιτιστικής ταυτότητας ενός λαού και συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Στο Παραλίμνι υπάρχουν αρκετοί εκθεσιακοί χώροι που αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική και ιστορική μας παράδοση.

    
   Καταμέτρηση Άρθρων:
   2
  • Αξιοθέατα

   Sights

   Ο επισκέπτης που θα περιηγηθεί στο Δήμο Παραλιμνίου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει την ‘’προίκα’’ που η φύση και ο άνθρωπος έδωσαν στο Παραλίμνι. Μνημεία, πάρκα, μουσεία, μονοπάτια της φύσης, σπηλιές, και πολλά άλλα αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης ενδιαφέροντος και θαυμασμού για τους επισκέπτες εφόσον μέσα απ’ αυτά αναφύεται η ιστορική, αισθητική, αρχαιολογική, επιστημονική, εθνολογική ή ανθρωπολογική αξία του Παραλιμνίου.

    Εισαγωγή
    Μνημεία
    Σπηλιές 
    Ανεμόμυλοι Παραλιμνίου
    Χλωρίδα - Πανίδα 
    Πλατείες

    

   Καταμέτρηση Άρθρων:
   0
   • Μνημεία

    Μνημεία

    Καταμέτρηση Άρθρων:
    3
   • Σπηλιές

    cave-Kyklopon

    Καταμέτρηση Άρθρων:
    2
   • Χλωρίδα - Πανίδα

    Χλωρίδα είναι το σύνολο των φυτικών ειδών και πανίδα το σύνολο των ζωικών ειδών που συναντάμε σ' ένα τόπο. Η Λίμνη Παραλιμνίου, το Εθνικό Δασικό Πάρκο και πολλά είδη φυτών αποτελούν ένα πλούσιο κομμάτι για το Παραλίμνι που χρήζει άμεσης προστασίας και φροντίδας τόσο από το Τμήμα Δασών όπως επίσης και από τους πολίτες μας.

    Καταμέτρηση Άρθρων:
    3
   • Πλατείες
    Καταμέτρηση Άρθρων:
    1
  • Διδυμοποιήσεις

   Η ιδέα της Διδυμοποίησης απασχόλησε το Δήμο Παραλιμνίου  από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του και τέθηκε σαν μακροπρόθεσμος στόχος ο οποίος υλοποιήθηκε και υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία. Τα προγράμματα διδυμοποιήσεων είναι μια απαραίτητη δράση που έχουν ως απώτερο στόχο τηνπροώθηση των αδελφικών δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών Κύπρου, Ελλάδας και εξωτερικού. Ο Δήμος Παραλιμνίου μέχρι στιγμής προχώρησε σε δυδιμοποιήσεις με έξι δήμους στις οποίες τέθηκαν και υλοποιήθηκαν διάφορα θέματα για συνεργασία.

   Καταμέτρηση Άρθρων:
   2
  • Αξιοθέατα -Single Articles
   Καταμέτρηση Άρθρων:
   2
  • Λίμνη Παραλιμνίου
   Καταμέτρηση Άρθρων:
   4
  • Φυτά στην Παραλία - Single Articles
   Καταμέτρηση Άρθρων:
   3
  • Αθλητισμός
   Καταμέτρηση Άρθρων:
   0
   • Ιστορία Αθλητισμού

    Sports

    Η άθληση και κατά συνέπεια ο αθλητισμός σε όλες τις φάσεις της εξελικτικής πορείας του είναι θεμελιώδες σύμφυτο- και όχι επίκτητο και από τα έξω επιβληθέν- στοιχείο στην ανά τους αιώνες πορεία του κυπριακού Ελληνισμού. Το ακριβές θα ήταν να γράφαμε «χιλιετιών» καθώς βαθιά στον χρόνο και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπήρξαν διακριθέντες κύπριοι αθλητές. Και πολύ αργότερα στην Κύπρο είχε την αντανάκλασή του και ο αθλητισμός, στην ιδιοτυπία των μορφών του, του Βυζαντίου. Σήμερα η αθλητική Κύπρος με κριτήριο τον πληθυσμό της, μερικών εκατοντάδων χιλιάδων, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο άξιο προσοχής. Φυσικά από κάποια νησιά, π.χ. της Καραϊβικής, με μικρότερο πληθυσμιακό μέγεθος ξεπετάγονται και «τρελαίνουν» τους φιλάθλους (βασικά του στίβου) «αστέρες». Το γεγονός αυτό δεν ακυρώνει την πολλαπλότητα του κυπριακού αθλητισμού.

     

     
    Καταμέτρηση Άρθρων:
    2
   • Αθλητικές Ομάδες

    Στο Παραλίμνι υπάρχουν αρκετές αθλητικές ομάδες τόσο δημόσιες όσο και ιδιωτικές που ανταποκρίνονται σε διάφορους τομείς του αθλητισμού (ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, πετόσφαιρα, αντισφαίριση, κολύμβηση κ.ά) και ικανοποιούν τους λάτρεις του αθλητισμού, μικρούς και μεγάλους, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν ευκαιρίες επαγγελματικής ενασχόλησης με τον αθλητισμό.

    Καταμέτρηση Άρθρων:
    2
  • Εκκλησίες/Εξωκκλήσια

   Churches & Chapels

   Τό Παραλίμνι, ὁ ἁγιόφιλος καί ἁγιοφίλητος αὐτός τόπος, σεμνύνεται γιά τό πλῆθος τῶν ἐκκλησιῶν καί ξωκλησιῶν πού ὡς θησαυρό μοναδικό καί ἀτίμητο κατέχει. Μεγαλόπρεποι ναοί καί ταπεινά ξωκλήσια κοσμοῦν κάθε σημεῖο καί γωνιά τῆς πόλης μας, δίνοντας μαρτυρία τῆς ἰδιαίτερης ἀγάπης τῶν κατοίκων πρός τό Θεό καί τούς Ἁγίους του.

   Ἡ ὕπαρξη τόσων πολλῶν ἐκκλησιῶν, παρεκλησιῶν καί ξωκλησιῶν πέρα ἀπό τή μαρτυρία πού δίνει γιά τό ἦθος τῶν ἀνθρώπων, ἀποτελεῖ πραγματική εὐλογία γιά τόν τόπο μας. Γιατί κάθε ναός, ὅπου τελεῖται ἡ θεία Λειτουργία καί προσφέρεται ἡ ἀναίμακτη ἱερουργία, ἀποτελεῖ πηγή ἁγιασμοῦ τῶν ἀνθρώπων καί τοῦ χώρου. Γίνεται, ἀκόμη, κλίμακα πού κατεβάζει τό Θεό στή γῆ καί ἀνεβάζει τόν ἄνθρωπο στούς οὐρανούς (Μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος Ευέλθων Χαραλάμπους).

    Εκκλησίες
    Εξωκκλήσια

    

   Καταμέτρηση Άρθρων:
   0
  • Εκδόσεις
   Καταμέτρηση Άρθρων:
   4
 • Πολιτικοί Γάμοι
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  7
  • Δημοτικοί Χώροι Διεξαγωγής Τελετών

   Καταμέτρηση Άρθρων:
   4
  • Αδειοδοτημένοι Χώροι

   Κατά μήκος της πανέμορφης ακτής του Πρωταρά υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία που έχουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την διεξαγωγή της γαμήλιας τελετής σας. Τα ξενοδοχεία αυτά κατέχουν άδεια από το Δήμο Παραλιμνίου για το σκοπό αυτό και έτσι την ημέρα του γάμου σας ο αρμόδιος Λειτουργός θα βρίσκεται μαζί σας για την τέλεση του.  Η μαγευτική τους τοποθεσία, το εξυπηρετικό και έμπειρο προσωπικό τους τα καθιστούν μια κομψή επιλογή για την πιο ιδιαίτερη μέρα της ζωής σας. 

   Το επιπρόσθετο κόστος των €170,28 επιβάλλεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

   Καταμέτρηση Άρθρων:
   12
 • Χρήσιμες Πληροφορίες
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  4
 • EU
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  5
 • Weddings English
  Καταμέτρηση Άρθρων:
  5
 • Χορηγοί

   

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  3

Partly Cloudy

12°C

Παραλίμνι

Partly Cloudy