Pin It

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι επαναρχίζουν και φέτος τα Σεμινάρια που διοργανώνονται από το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης  «Άγιος Χριστόφορος», στο πλαίσιο του Προγράμματος Ένταξης από Τοπικές Αρχές- Μωσαϊκό πολιτισμών. Η δράση υλοποιείται με τη συνεργασία των Δήμων Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας, Σωτήρας και την εταιρεία EnorosConsultingLtdκαι συγχρηματοδοτείται από το ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα σεμινάρια αφορούν υπηκόους τρίτων χωρών και σκοπός τους είναι να καταστήσει ικανό κάθε ενδιαφερόμενο να ανταποκριθεί με επιτυχία στη φροντίδα και την ασφάλεια ηλικιωμένων, παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προσφοράς και Αγάπης «Άγιος Χριστόφορος», σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Τα σεμινάρια θα διαρκέσουν 16 ώρες και θα χωριστούν σε τέσσερα τετράωρα εργαστήρια. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα πάρουν δίπλωμα παρακολούθησης καθώς και ένα Tablet.

Τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν:

  • Περιγραφή των βασικών δραστηριοτήτων της καθημερινής ζωής των ηλικιωμένων σε ένα σπίτι: υγιεινή, ντύσιμο, φαγητό κλπ.
  • Εφαρμογή βασικής φροντίδας για ηλικιωμένους με διάφορες παθολογικές καταστάσεις και καταστάσεις που απαιτούν βοήθεια.
  • Μέρη του σώματος που χρήζουν ιδιαίτερο τρόπο καθαρισμού και η σημασία για την υγεία τους.
  • Γνώσεις σχετικά με συνθήκες ακινησίας, ασθένειες, πτώσεις και χτυπήματα κλπ.
  • Επιπτώσεις ακινησίας και μέρη του σώματος που στατιστικά αναπτύσσουν έλκος πίεσης.
  • Κατανόηση της σημασίας της πρωινής άσκησης για μείωση των μυοσκελετικών παθήσεων.

Παρακαλώ οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 30/05/2017 στα τηλέφωνα 23741660/23741621 (Χρυστάλλα Μαυρουδή, Κλημεντίνη Παυλή). Καθημερινά 8:00- 16:00 εκτός Κυριακής.

 

      


 

 

Scattered Clouds

18.53°C

Paralimni

Scattered Clouds
Humidity: 81%
Wind: NE at 3.13 M/S

 

Οδηγίες για Παραλίμνι