Pin It

Η θεατρική παράσταση του ΘΟΚ «Ντα» Δωρεάν στο Παραλίμνι

Ο Δήμος Παραλιμνίου φιλοξενεί τη θεατρική παράσταση του ΘΟΚ "ΝΤΑ" του Χιου Λέναρντ σε Σκηνοθεσία Μαρίας Μανναρίδου-Καρσερά την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 στις 20:30 στο Αμφιθέατρο XENION στο Παραλίμνι.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ με ονομαστικές προσκλήσεις (περιορισμένος αριθμός θέσεων). Για δωρεάν προσκλήσεις επικοινωνείτε με τον αριθμό 23819338 (ΔΕ-ΠΑ 07:30-15:00). Οι προσκλήσεις πρέπει να παραληφθούν από τα γραφεία του Δήμου Παραλιμνίου και οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο για σκοπούς ιχνηλάτησης.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ SAFE PASS - ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 20:00

«Ντα» του Χιου Λέναρντ | ΘΟΚ


"Ποτέ δεν σε άκουσα να λες πως είχες μια ελπίδα, ένα όνειρο. Ποτέ σου δεν είπες μια ξεκάθαρη, σωστή κουβέντα. Πενήντα οχτώ χρόνια κηπουρός, εννιά ώρες την ημέρα, σ’ ένα βραχότοπο που ούτε κατσίκι δεν ανεβαίνει. […] Μια ζωή καθισμένος πάνω στ’ αγκάθια, και δεν κουνήθηκες από κει, μήπως σου πάρει άλλος τη θέση!" Ένας γνωστός και επιτυχημένος Ιρλανδός συγγραφέας, ο Τσάρλι Τάιναν, επιστρέφει στη γενέτειρά του για την κηδεία του θετού πατέρα του. Ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα στο σπίτι, ανακαλεί στη μνήμη του την πατρική φιγούρα, τον κηπουρό Ντα, και καταφέρνει στο εδώ και τώρα να έχει μια συζήτηση μαζί του την οποία δεν κατάφερε να κάνει όσο ζούσε. Μια επιστροφή στις αναμνήσεις της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και στις συχνά ακανθώδεις σχέσεις πατέρα-γιου, εκεί όπου διασταυρώνονται δύο κόσμοι, της μνήμης και του παρόντος, με το κωμικό στοιχείο να εναλλάσσεται με το δραματικό, ο αυτοσαρκασμός με την ιλαρότητα, για να αναδειχθεί ό,τι απλό και ανθρώπινο. Την τρυφερή ματιά του συγγραφέα μεταφέρει στη θεατρική σκηνή η σκηνοθέτις Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά, έχοντας στο πλευρό της τον βραβευμένο ηθοποιό Κώστα Βήχα, στο ρόλο του Ντα, και μια ανανεωμένη ομάδα ερμηνευτών.
 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά

Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά – Φώτης Φωτίου

Σκηνικά-Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου

Μουσική: Αντώνης Αντωνίου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτιδας: Τερέζα Ευριπίδου


ΠΑΙΖΟΥΝ
Κώστας Βήχας, Νεκτάριος Θεοδώρου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Χάρης Κκολός, Βασίλης Παφίτης, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Βαλάντω Χαραλάμπους, Έλενα Χριστοφή

 

 


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ | ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ | COVID-19:


Εφαρμόζοντας στην πράξη τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Δήμος Παραλιμνίου ενημερώνει το κοινό ότι η πολιτική εισιτηρίων/δελτίων εισόδου που θα ακολουθήσει, μέχρι νεοτέρας, έχει διαμορφωθεί ως εξής:


Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις του ΘΟΚ θα επιτρέπεται σε όσους διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 –τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού–, είτε πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19 –με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης–, είτε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Digital Covid Certificate) –μόνο στις περιπτώσεις που το πιστοποιητικό αφορά σε εμβολιασμό για την ασθένεια του COVID-19 ή ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19–, είτε αρνητική εργαστηριακή εξέταση (PCR test) για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών είτε σε όσους/-ες διαθέτουν αρνητική εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου 72 ωρών (rapid test). Η είσοδος ατόμων από 12 έως 17 ετών σε όλες τις παραστάσεις θα επιτρέπεται και με την προσκόμιση και επίδειξη αρνητικού rapid test 72 ωρών. Δεν υπάρχει υποχρέωση προσκόμισης οιουδήποτε πιστοποιητικού για άτομα κάτω των 12 ετών.

 

 

 

 

Αρχείο

-> 2019

-> 2018

-> 2017

-> 2016

-> 2015

-> 2014

-> 2013

Scattered Clouds

21.83°C

Paralimni

Scattered Clouds
Humidity: 83%
Wind: SSW at 2.68 M/S

 

Οδηγίες για Παραλίμνι