Pin It

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη έναρξη των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Πετοσφαίρισης 2019 πουσυνδιοργανώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας με υποστηρικτές τον Δήμο Παραλιμνίου και τον Δήμο Δερύνειας.

Στους αγώνες συμμετέχουν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες πετοσφαίρισης Λυκείων από την Κύπρο και την Ελλάδα.  Οι Πανελλήνιοι Αγώνες αποτελούν ένα καθιερωμένο θεσμό που προάγει τις αξίες του σχολικού αθλητισμού. Τέτοιου είδους διοργανώσεις θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές, γιατί δημιουργούν ευκαιρίες αλληλογνωριμίας των αθλητών μας σε ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας και σεβασμού, γεφυρώνοντας παράλληλα την κοινή μας πολιτιστική και ιστορική μας πορεία. Επιπλέον, η ενασχόληση με τον αθλητισμό συμβάλλει στην καλλιέργεια της προσωπικότητας των νέων, ενδυναμώνοντας τη ψυχή και το σώμα. Η έναρξη των διήμερων αγώνων στην κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών του Δήμου Παραλιμνίου συνοδεύτηκε από τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Παραλιμνίου κ. Θεόδωρου Πυρίλλη, του Υπουργού Παιδείας Πολιτισμού Δρ. Κώστα Χαμπιαούρη τον οποίο εκφώνησε η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Κάλλη Χατζηιωσήφ, καθώς και του προϊσταμένου Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας κυρίου Δημήτριου Κερερέ.

Ο κ. Πυρίλλης καλωσόρισε τα παιδιά, τους συνοδούς και τους προπονητές, αναφέροντας ότι η  διοργάνωση αυτή με την επιτυχή της πορεία εδώ και αρκετά χρόνια και ιδίως με τη φετινή της παρουσία στην επαρχία μας, επισημαίνει την αξία που επενδύει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο «ευ ζην» μέσω του αθλητισμού, χαροποιώντας τον ιδιαίτερα το έκδηλο ενδιαφέρον των νέων για συμμετοχή και δραστηριοποίησή τους στον αθλητισμό μέσω και της πετοσφαίρισης.

Κηρύχθηκε η έναρξη των αγώνων με τον όρκο των αθλητών και των προπονητών, ενώ ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ο Δήμος Παραλιμνίου αποδίδει θερμές ευχαριστίες στην Οργανωτική Επιτροπή καθώς και σε όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση και έκβαση των αγώνων.

 

{gallery}2019volley{/gallery}