Pin It

Στο ίδιο τραπέζι παρακάθισαν χθες το απόγευμα κοινοτάρχες και Δήμαρχοι της επαρχίας μας, με θέμα συζήτησης τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρόντες στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Παραλιμνίου κ. Θεόδωρου Πυρίλλη προς όλους τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες της επαρχίας Αμμοχώστου, ήταν ο Δήμαρχος Σωτήρας Γιώργος Τάκκας, οι κοινοτάρχες Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων/Αχερίτου Μιχάλης Καούνας, Φρενάρους Μιχάλης Χατζηγιώρκας, Αυγόρου Παναγής Μιχαηλάς και Δάσους Άχνας Νίκος Βάσιλας.


Κατά τη συνάντηση μελετήθηκε το τελικό προσχέδιο της Ένωσης Δήμων, ενώ έγινε εκτενής αναφορά και εξέταση των προνοιών των νομοσχεδίου μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση. Ταυτόχρονα έγινε παρουσίαση όλων των προνοιών και των εξουσιών που θα έχουν οι νέες τοπικές αρχές οι οποίες πλέον θα λειτουργούν ως μικρές τοπικές κυβερνήσεις, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου. Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι «ο κάθε ένας από εμάς πλέον, θα μεταφέρει αυτές τις γνώσεις που αποκτήθηκαν σήμερα στο δικό του συμβούλιο και πλέον ο κάθε ένας θα γνωρίζει τι προβλέπει αυτό το νομοσχέδιο και ποια είναι η σημασία της έννοιας «μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Για τα θέματα των σεναρίων δεν έγινε καμία συζήτηση σύμφωνα με τον κ. Πυρίλλη, με τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά «Είναι θέμα το οποίο πιθανώς να συζητηθεί σε μελλοντική σύσκεψη μέσα στο πνεύμα ενότητας που διακατέχει την επαρχία τα τελευταία οκτώ χρόνια μέσω της οποίας έχουμε πετύχει πάρα πολλά και όλοι μαζί έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους. Κάθε συμβούλιο μπορεί να αποφασίζει, όμως ας μην ξεχνάμε πως τον τελικό λόγο θα τον έχει η βουλή και τα πολιτικά κόμματα». Πρόσθεσε δε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, έχει ως επίκεντρο τον δημότη και μέσα από αυτό το πνεύμα, θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις τους.

Ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γιώργος Τάκκας ανέφερε ότι «ο Δήμος Σωτήρας βλέπει με πολύ σοβαρότητα το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα πρέπει να μελετήσουμε τη νομοθεσία και να δούμε τα καλώς νοούμενα των δημοτών μας και σύντομα, αφού έχουμε όλα τα δεδομένα θα πάρουμε την καταρχήν απόφαση με ποιους θα συνενωθούμε». Τόνισε και αυτός με τη σειρά του την αναγκαιότητα για συνεργασία των Δήμων και Κοινοτήτων λέγοντας πως τα τελευταία χρόνια Δήμοι και Κοινότητες έχουν δουλέψει για το κοινό όφελος της επαρχίας και έτσι πρέπει να συνεχίσει να γίνεται χωρίς να δημιουργούνται οποιαδήποτε προβλήματα, εφόσον είναι προς το συμφέρον όλων η συνεργασία με σύμπνοια.

Ο Κοινοτάρχης Αχερίτου κ. Μιχάλης Καούνας ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Παραλιμνίου για την εν λόγω σύσκεψη η οποία όπως ανέφερε ήταν εποικοδομητική για όλους, τόνισε ότι μέσα από τη διαδικασία του νομοσχεδίου έχουν φανεί καθαρά τα οφέλη προς τον κόσμο και ότι στόχος είναι το καλό των πολιτών μας.

Η σύσκεψη έληξε με τους παρόντες να είναι ευχαριστημένοι από το περιεχόμενο της συζήτησης και της ανάλυσης του τελικού προσχεδίου, αναφέροντας και σημειώνοντας παράλληλα προβληματισμούς τους, για τους οποίους θα επανέλθουν σε συζήτηση κατόπιν ατομικής μελέτης του νομοσχεδίου ο καθένας.
#μεταρρύθμιση #τοπικήαυτοδιοίκηση Theodoros Pyrillis Γεώργιος Τάκκας - George Takkas Michalis Kaounas Μιχάλης Χατζηγιώρκας- Κοινοτάρχης Φρενάρου @Βάσιλας Νίκος Παναγής Μιχαηλάς-Κοινοτάρχης Αυγόρου

 

Αρχείο

-> 2019

-> 2018

-> 2017

-> 2016

-> 2015

-> 2014

-> 2013