Pin It

Στην παρουσία του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειου, της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, των Βουλευτών της επαρχίας Αμμοχώστου, των Λειτουργών του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και του Τμήματος των Δημοσίων Έργων, των Δημοτικών Συμβούλων Παραλιμνίου καθώς και  Δημοτών, τελέστηκαν χθες το απόγευμα, τα εγκαίνια του Πολεοδομικού Έργου της Λεωφόρου Περνέρα, που εκτελέστηκε με κρατικά κονδύλια συνολικής αξίας €8.500.000.Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος τέλεσε τον αγιασμό του χώρου και ακολούθησαν χαιρετισμοί εκ μέρους της Υπουργού Μεταφορών και του Δημάρχου Παραλιμνίου.

Η κυρία Βασιλειάδου στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου ως έργο  αναπτυξιακής υφής όχι μόνο για τον Δήμο Παραλιμνίου αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, καθώς αναβαθμίζει αισθητά το οδικό δίκτυο και τις παρεχόμενες τοπικές και τουριστικές υποδομές κοινής ωφελείας σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες  περιοχές της Κύπρου. Πρόσθεσε ότι το σύνολο των έργων, κόστους πέραν των 45 εκατομμυρίων ευρώ που διατίθενται από την Κυβέρνηση,τα οποία αναβαθμίζουν ουσιαστικά το Δήμο Παραλιμνίου, έχουν ως τελικούς αποδέκτες των ποικίλων θετικών αποτελεσμάτων που προκύπτουν, τους ίδιους τους πολίτες,αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη και εξέλιξη του Δήμου. Τέλος, ανέφερε ότι η υλοποίηση των έργων αυτών, πέραν της προφανούς αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της ελεύθερης Αμμοχώστου, θα προσελκύει νέες ξένες επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας, θα αυξήσει τα έσοδα από παραδοσιακές και νέες αγορές επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης, θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης άρχισε τον χαιρετισμό του εκφράζοντας μιασυγγνώμη στον κόσμο που υπέφερε για δύο επιπρόσθετα χρόνια του προβλεπόμενου χρόνου υλοποίησης του έργου, τονίζοντας ότι η ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής ως προτεραιότητα του Δήμου, σημείο που επιτεύχθηκε με την ολοκλήρωση του έργου,επιφέρει πολλαπλάσια ωφελήματα στους ανθρώπους που δεινοπάθησαν τα τελευταία χρόνια λόγω των κατασκευαστικών εργασιών.

Το έργο συντίθεται με την ορθολογιστική διαχείριση των ομβρίων υδάτων,  δεντροφυτεύσεις, ποδηλατόδρομο, οδικό φωτισμό, καθώς και μεγάλα πεζοδρόμια, που δημιουργούν ένα νέο σκηνικό στην περιοχή της Περνέρας με μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, με μεγαλύτερες προοπτικές έλξης νέων επενδύσεων και με μεγαλύτερες προοπτικές παραγωγής νέων θέσεων εργασίας. Η απόδοση του έργου συμβάλλει καταλυτικά στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τόσο των κατοίκων όσο και των επιχειρήσεων, καθώς και στην υλοποίηση βιώσιμης κινητικότητας ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα άτομα με αναπηρία.

Ο  Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά  την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου καθώς και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη όπως επίσης τον μηχανικό του έργου κ. Ντίνο Κοτζάπασιη με την ομάδα που επέβλεπε το έργο, την τέως διευθύντρια των Δημοσίων Έργων κα Χρυστάλλα Μαλλούππα και το σημερινό αναπληρωτή Διευθυντή των Δημοσίων Έργων κ. Σωκράτη Ζαπίτη καθώς και τους λειτουργούς της Πολεοδομίας κ. Νίκου Κοκκινοτριμιθιώτη και Μάριου Κατσιαντώνη, τη συντονίστρια του έργου κα Εύη Αναγιωτού και τον υπεύθυνο του Κλάδου Κυκλοφοριακών μελετών κ. Γιαννάκη Χ’’ Ιωσήφ, η συμβολή των οποίων ήταν σημαντικότατη και καθοριστική για την επιτέλεση του έργου.

Τέλος, ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι το έργο της Λεωφόρου Περνέρας σε συνέργεια με το έργο του παραλιακού πεζόδρομου, την ολοκλήρωση του έργου διαχείρισης των ομβρίων υδάτων και την επερχόμενη ανάπλαση της πλατείας Περνέρας σε συνάρτηση με την ενίσχυση του οδικού φωτισμού της οδού Αφροδίτης και οδού Περνέρας που αρχίζει το φθινόπωρο, σηματοδοτούν τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος μας για ολοκλήρωση των σημαντικών υποδομών που στερήθηκε η περιοχή τις προηγούμενες δεκαετίες. Ευχαρίστησε την κυβέρνηση Αναστασιάδη για την αναγνώριση της επαρχίας εντάσσοντας στον προϋπολογισμό του κράτους  αρκετά έργα που αφορούν όλους τους Δήμους και Κοινότητες της επαρχίας μας, δίνοντας  νέα ώθηση στην ευρύτερη επαρχία της Αμμοχώστου.

Η Υπουργός Μεταφορών, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου και ο Δήμαρχος Παραλιμνίου καθώς και άλλοι αξιωματούχοι, έκοψαν την κορδέλα των εκγαινίων.

{gallery}201905pernera{/gallery}

Αρχείο

-> 2019

-> 2018

-> 2017

-> 2016

-> 2015

-> 2014

-> 2013