Pin It

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η επίσημη παρουσίαση του τελικού σχεδιασμού του έργου ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής, των Υφυπουργών Τουρισμού και άλλων πολιτικών αξιωματούχων και συντελεστών στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus. Το έργο αποτελεί ιδιοκτησία της PMV Maritime Holdings Ltd, σε συνεργασία με την J&P, Marina Projects καθώς και τη Nicolaides & Kountouris Metal company Ltd. Αρχιτέκτονας του έργου είναι ο βρετανικός οίκος Harper Downie Creative Architecture σε συνεργασία με τους Kythreotis Architects και για την τοπιοτέχνηση ο οίκος Calmins.

Η Μαρίνα Παραλιμνίου θα διαθέτει 300 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες υποστήριξης, χώρο υποδοχής για τους ιδιοκτήτες σκαφών και τα πληρώματά τους, καύσιμα, ειδικά καταστήματα εξοπλισμού σκαφών και αποκλειστική αστυνομία, τελωνείο και υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης. Όσον αφορά τις οικιστικές εγκαταστάσεις, ο σχεδιασμός προβλέπει 123 διαμερίσματα και 3 επαύλεις όπως επίσης και παραλιακό πάρκο. Οι ιδιοκτήτες και το κοινό θα μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες από καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η Μαρίνα Παραλιμνίου αποτελεί μια απτή απόδειξη των σημαντικών αναπτύξεων στον τουριστικό τομέα που βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης τα τελευταία έτη. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Μαρίνα Παραλιμνίου αποτελεί έργο αμιγώς κυπριακής επενδυτικής πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι το έργο αναμένεται να αποφέρει τόσο κατά το στάδιο κατασκευής όσο και μετά την ολοκλήρωσή της πολλαπλασιαστικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και στην ευρύτερη περιοχή Αμμοχώστου. Ο Διευθυντής της PMV Maritime Holdings Ltd Ανθούλης Κουντούρης ανέφερε ότι η Μαρίνα αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς και να συμβάλει έμπρακτα στην αναάπτυξη τόσο του ναυτικού τουρισμού αλλά και του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η ελεύθερη Αμμόχωστος, προσελκύοντας επενδυτές.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, στην ομιλία του ανέφερε ότι η Μαρίνα Παραλιμνίου σηματοδοτεί για το Παραλίμνι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο αναπτυξιακής υποδομής, έργο ζωής, με ισχυρούς θετικούς οιωνούς, για εμπλουτισμό και εκσυγχρονισμό του τουριστικού προϊόντος, τόσο στον Δήμο Παραλιμνίου, όσο και στην επαρχία Αμμοχώστου. Συνέχισε προσθέτοντας ότι «η συνέργεια της Μαρίνας Παραλιμνίου με την Μαρίνα Αγίας Νάπας θα συνεισφέρει σημαντικά στη σύσταση μιας ενιαίας ζώνης ναυσιπλοΐας ολοκληρώνοντας έτσι τον στρατηγικό σχεδιασμό ναυτικού τουρισμού στην ανατολική πλευρά του νησιού μας».

Ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία Νικολαΐδης και Κουντούρης ΛΤΔ και ειδικά στον κ. Σταύρο Κουντούρη και τα παιδιά του Ανθούλη και Αντώνη οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά είπε «συμπόρευσαν τα οράματά τους με τα δικά μας» καθώς και την εταιρεία Ιωάννου και Παρασκευαΐδης που ανέλαβαν ως εργολάβοι, όπως επίσης τους συμβούλους μηχανικούς Marina Projects, τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργο Λακκοτρύπη καθώς και την Επιτροπή Μαρίνων για τη συμβολή τους στην όλη προσπάθεια. Τέλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου με τις προσωπικές του παρεμβάσεις και ενέργειες συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχή υλοποίηση της διαδικασίας του έργου.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις που αφορούσαν στην κατασκευαστική δομή και αρχιτεκτονική σύνθεση του έργου καθώς και στη περιβαλλοντική μελέτη του έργου. Η Μαρίνα Παραλιμνίου αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πόλο έλξης στην περιοχή ως έργο κομβικής εμβέλειας τόσο για τον Δήμο Παραλιμνίου όσο και για την επαρχία Αμμοχώστου ευρύτερα εφόσον θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού και γενικά στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος. Επιπρόσθετα, θα προσελκύσει επενδυτές και θα φέρει περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

 

 

Αρχείο

-> 2019

-> 2018

-> 2017

-> 2016

-> 2015

-> 2014

-> 2013