Pin It

Αφίχθηκε σήμερα στον Δήμο Παραλιμνίου η κινητή Μονάδα επεξεργασίας Ανακυκλώσιμου Γυαλιού από τον Δήμο Μεγάρων, η οποία κατασκευάστηκε ως πρότυπη πιλοτική μονάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου “Invalor 101 - A network for joint valorization of material flows in tourist areas”, “Οφέλη από την εντατική αξιοποίηση αποβλήτων”, αποσκοπώντας στην αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης γυαλιού που συσσωρεύεται σε τουριστικές περιοχές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Μονάδα επεξεργασίας των αποβλήτων από γυαλί -από τα οποία αφού επεξεργαστούν θα παραχθούν οικοδομικά υλικά χρήσιμα για τον Δήμο, θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υγειονομικού Τμήματος του Δήμου Παραλιμνίου το οποίο έχει εκπαιδευτεί από τους εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες του έργου για το σκοπό αυτό. Την  τεχνογνωσία κατασκευής και λειτουργίας της Μονάδας φέρει αποκλειστικά το Τμήμα Χημικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με τον Δρ. Δημήτρη Νικολαΐδη από το Πανεπιστήμιο Frederick, εκ του εταιρικού σχήματος της Κοινοπραξίας του έργου. Το εταιρικό σχήμα του έργου το οποίο ολοκληρώνεται τον Αύγουστο 2021, απαρτίζουν οι Δήμοι Παραλιμνίου, Μεγάρων και Vlora, από Κύπρο, Ελλάδα και Αλβανία αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο Πατρών (Ελλάδα), το Ερευνητικό Κέντρο Frederick – Frederick Research Center (Κύπρος), και το Καθολικό Πανεπιστήμιο Leuven (Βέλγιο) ως παρατηρητής. Το συνολικό ποσό συγχρηματοδότησης ανέρχεται στα €795.021,47, εκ του οποίου 85% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και 15% από εθνικούς πόρους και το Έργο υλοποιείται στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας Balkan-Mediterranean 2014-2020 –“INTERREG V-B BALKAN-MED 2014-2020”.

Υπενθυμίζεται ότι, η αναλυτική παρουσίαση από τα κυριότερα Οφέλη όπως προκύπτουν από την εντατική αξιοποίηση του ρεύματος αποβλήτων γυαλιού στις τουριστικές περιοχές, παρουσιάστηκε κατά τα ομώνυμα επιστημονικά συνέδρια που πραγματοποίησε ο Δήμος Παραλιμνίου στα πλαίσια προβολής και διάχυσης της γνώσης του έργου, στις 24 Ιουνίου 2019 και στις 19 Νοεμβρίου 2020 στο Παραλίμνι. Μπορείτε να βρείτε τον σχετικό σύνδεσμο εδώ και στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.interreg-balkanmed.eu/approved-project/19/.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 

 

 

Αρχείο

-> 2019

-> 2018

-> 2017

-> 2016

-> 2015

-> 2014

-> 2013

Overcast Clouds

12.77°C

Paralimni

Overcast Clouds
Humidity: 81%
Wind: WSW at 0.89 M/S

 

Οδηγίες για Παραλίμνι