Pin It

Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η μεγαλύτερη εκκλησιαστική πλατεία της Κύπρου, που περιλαμβάνει τρεις εκκλησίες Οι δύο εκκλησίες  είναι αφιερωμένες στον Άγιο Γεώργιο.  Η μία είναι κτισμένη από τον 19ο αιώνα.  Η δεύτερη κτίστηκε το 1965 σε απόσταση 30 μέτρων από την πρώτη.  Είναι μεγάλη και σχεδόν τετράγωνη.

Λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται μια αρχαία βυζαντινή εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Άννα.  Σήμερα η εκκλησία αυτή ανήκει στο Τμήμα Αρχαιοτήτων και είναι από τα ιστορικά αξιοθέατα μέρη που τα επισκέπτονται πολλοί ξένοι.

Στην περιοχή  Λούμα ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το γραφικό αλιευτικό καταφύγιο, με το εκκλησάκι του Α  γίου Νικολάου να δίνει νησιώτικο χρώμα στο τοπίο. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε το καφέ σας στο αναψυκτήριο και να ξεκουραστείτε αγναντεύοντας τη θάλασσα, παρατηρώντας τα ψαροκάικα και τα σκάφη να πηγαινοέρχονται.

Λίγο πριν φτάσουμε στην καρδιά της τουριστικής περιοχής Πρωταρά συναντούμε το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.  Είναι κτισμένο σ’ ένα γρανιτένιο λόφο με σχεδόν κάθετες πλευρές.  Τα τελευταία χρόνια κτίστηκε εκεί μια εκκλησία βυζαντινού ρυθμού, στη θέση του μικρού δωματίου που χρησιμοποιείται ως εκκλησία.  Για να φτάσεις στο ξωκλήσι αυτό πρέπει ν’ ανεβείς μια απότομη πέτρινη σκάλα με 153 σκαλοπάτια, αλλά η υπέροχη θέα ανταμείβει τον επισκέπτη.

Κοντά στο ακρωτήρι Κάβο Γκρέκο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα βρίσκεται ένα γραφικό ξωκλήσι αφιερωμένο στους Αγίους Αναργύρους, τον Κοσμά και τον Δαμιανό.

Στην ομώνυμη περιοχή θα βρείτε, χωμένο στους βράχους ,  το γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα. Οι λάτρεις της φύσης εκτός από το προσκύνημα θα απολαύσουν και το υπέροχο τοπίο που το περιβάλει. 

Αρχείο

-> 2019

-> 2018

-> 2017

-> 2016

-> 2015

-> 2014

-> 2013

Overcast Clouds

12.77°C

Paralimni

Overcast Clouds
Humidity: 81%
Wind: WSW at 0.89 M/S

 

Οδηγίες για Παραλίμνι