Pin It

“Η σφαίρα υπάρχει μέσα μου”. ΕΡΧΕΤΑΙ!

Από  18-25 Oκτωβρίου προβολή σε επιλεγμένους κινηματογράφους στην Κύπρο.  

Η ταινία docu- drama «Η σφαίρα υπάρχει μέσα μου»  που ήδη έχει επιλεγεί και ξεκινά την πορεία της με παγκόσμια πρεμιέρα στο San Francisco Greek Film Festival θα προβληθεί αυτόν τον μήνα και σε επιλεγμένους κινηματογράφους και χώρους στην Κύπρο.

Από 18-25 Οκτωβρίου η ταινία θα προβάλλεται στους κινηματογράφους  ΠΑΝΘΕΟΝ στη Λευκωσία και ΡΙΟ στη Λεμεσό.

Επίσης θα προβληθεί στο ΞΕΝΙΟΝ στο Παραλίμνι και στο PASCAL στη Λάρνακα στις

στις 19 και 24 Οκτωβρίου.

Η ταινία έχει επίσης ήδη επιλεγεί να  διαγωνισθεί σε 2 ακόμη φεστιβάλ, το Chania Film Festivalκαι στο GoldenEyeCinematographyFilmFestival(Bulgaria).

Η σφαίρα υπάρχει μέσα μου, πραγματεύεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο το ευαίσθητο θέμα των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Σωτήρη Χατζηπαναγή, από τις Μάνδρες Αμμοχώστου.

Η κινητήρια δύναμη για την υλοποίηση αυτού του έργου είναι ο γιος του Σωτήρη, Πάμπος Χατζηπαναγή που βιώνοντας μαζί με όλη την οικογένεια την απουσία του πατέρα του όλα αυτά τα χρόνια ήθελε να μοιραστεί το βάρος «αυτής της σφαίρας» και παράλληλα να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση για το θέμα των αγνοουμένων που παραμένει πάντα ανοιχτό. 

Το σενάριο της ταινίας γράφτηκε από την CreativeDirectorτης TELIA& PAVLABBDO, Αναστασία Τσάμη Κοκκινόλαμπου. Η θεατρική απόδοση μάλιστα του έργου αυτού πήρε τιμητική διάκριση τον περασμένο Δεκέμβρη στην Αθήνα, στον Πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεατρικού Έργου από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο διακεκριμένος και πολυβραβευμένος Κύπριος Σκηνοθέτης Πέτρος Χαραλάμπους που είχε και την ευθύνη όλης της παραγωγής με την εταιρεία του Filmetc.

Τη μουσική της ταινίας έγραψε η διεθνούς φήμης Ελληνίδα μουσικός ΜΟΝΙΚΑ.

Συμπαραγωγός και υπεύθυνη για το μοντάζ της ταινίας είναι η εταιρεία ΜΟΙ Worldwide του Μάριου Νικολέτη, Κύπριου Ομογενή από τη Νότιο Αφρική.

Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Γιώργος Ραχαμτούλιν και πρωταγωνιστές πολλοί αγαπημένοι Κύπριοι ηθοποιοί που αγκάλιασαν με τρυφερότητα και  αγάπη αυτή την ανθρώπινη ιστορία:

Ανδρέας Τσέλεπος, Σταύρος Λούρας, Γιάννα Λευκάτη, Μαρούσα Αβρααμίδου, Νίκη Δραγούμη, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Ανδρέας Βασιλείου, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Έλενα Δημητρίου, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Ελευθερία Ανδρέου, Γιώργος Σοφοκλέους, Γιάγκος Γεωργίου και οι μικροί Κωνσταντίνος Τυπογράφος, Ανδρέας Νεκτάριος Βότσης, Γιώργος Ανδρέου, Γιώργος Σοφρωνίου.

Συμπαραγωγός και υπεύθυνη προβολής της ταινίας είναι η διαφημιστική εταιρεία TELIA& PAVLABBDO. Την ταινία αυτή στήριξαν επίσης ως χορηγοί η ΟΠΑΠ Κύπρου, η CYTA, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, το ΡΙΚ και πολλές άλλες εταιρείες και ιδιώτες.

Αρχείο

-> 2019

-> 2018

-> 2017

-> 2016

-> 2015

-> 2014

-> 2013